Hasznos cikkek

Milyen az alkalomhoz illő óra?

Lorus férfi alkalomhoz illő óra

Milyen karórát viseljünk különböző eseményekhez?

 

A watchita óra webáruház kereste a választ az alkalomhoz illő óra viseléséhez

 

Az öltözködésünk sokféle tud lenni. Manapság egy öltönyzakóhoz illő és trendi lehet egy póló is akár sportcipővel, ha merésze stílusosak akarunk lenni. Az emberek igen változatosan öltözködnek, ki akarják fejezni egyéniségüket.

Az alkalomhoz illő óra sokszor nem egy ruhadarabhoz van kiválasztva, mintsem inkább egy adott eseményhez, például sportoláshoz, elegáns rendezvényeken, hivatalos alkalmakon, vagy hétköznapokhoz.

Pulsar hétköznapi alkalomhoz illő óra

Pulsar hétköznapi alkalomhoz illő óra

Sportban használatos órák

A sportolás egy olyan tevékenység, ahol fontos az alkalomhoz illő óra megválasztása, ha azt komolyan gondoljuk.

Sportos óra és sport óra között is nagy különbségek lehetnek. A sport órák melyek akár egy adott sportághoz kapcsolódnak, igen eltérőek lehetnek egy sportos, vagy sportosan elegáns óra viselettől. A sport órák olyakor többszörösen megerősített karórák, professzionális kialakításokkal, a strapabíróság és a láthatóság szempontjából igen célzottan elkészített karórák.

Manapság kifejezetten adott sportágakhoz is készítenek karórákat. Ilyen sportágak például a búvárkodás, futás, de repülős karórák is léteznek. Kiemelném az egyik leghíresebb óragyártó céget, a svájci Doxát, mely méltán híres búvár óráiról.

Tekintsd meg kiválló Doxa óráinkat: https://watchita.hu/?s=doxa+&post_type=product

 

A sportórákat úgy fejlesztették ki, hogy funkciójukban a lehető legtöbbet adja a viselője számára. Kialakításuknál figyeltek a kényelmes könnyű viseletre, fontos, hogy ne zavarjon sportolás közben. A vízállóság alapvető funkció, lényeges az ütésállósága ezeknek az óráknak, valamint a pulzus és egyéb aktivitás mérés is előtérbe kerül gyártásukkor. Nem feltétlenül a külső dizájn számít ezeknél a karóráknál, sokszor inkább a praktikum, a rendeltetés tölt be lényeges szerepet.

Head sportórák https://watchita.hu/ora-webaruhaz/?s=head&post_type=product&filter_marka=head

 

Hétköznapi óra viselet

 

Miután sportcipőinket lecseréltük bőrcipőkre, sport óráinkat is szeretjük hétköznapibbra váltani. Hétköznapi óráinknak olyan karórát válaszunk, amit a munkába járáskor, hétköznapi életünken a legtöbbet és legszívesebben viselünk.

A hétköznapi óraviseletünkben sokszor meghatározó lehet az ár. Magas összegekért lehet nagyon jó karórákat elérni, de nagyon sok híres minőségi óragyártó cég figyel arra, hogy minőségi darabjait elérhető áron kínálja vásárlói elé. Itt nem mehetünk el mellette és ki kell emelnünk a japán gyártók közül a Seiko óracsoportot, amely különösen figyel erre a nem elhanyagolható részletre, s testvérmárkája a Lorus, hasonlóképp értékesíti darabjait.

Az a dilemma, hogy bőrszíjas, vagy fémszíjas karóra lehet e a hétköznapi alkalomhoz illő óra legmegfelelőbb viselete,  igazából csak saját stílusunk fogja meghatározni. Hogy miben érezzük magunkat kényelmesebben, vagy az adott időjáráshoz melyik lehet a legpraktikusabb.

Egy karóránál figyelembe kell venni az óra átmérőjét is, a 42-45 mm-el rendelkező karóra ideális lehet a hétköznapi megjelenésben. Sokan olykor szeretnek nagy átmérővel rendelkező karórát választani, amely igazán tud az egyén stílusához megfelelően illeni, de figyelni kell arra és célszerű a testalkatunkhoz, csuklónkhoz, kezünkhöz mérni óráinkat.

Az óra átmérőjének megválasztásakor akárcsak az óra színének kiválasztásánál az aktuális trendek is közbe szólnak. Amennyiben a nagy óra divat, s jobban tetszhetünk magunknak egy nagyobb karórával bátran válasszuk, de hatalmas extrém túlzásokba nem érdemes esni. Olykor szeretünk feltűnő színekkel kitűnni a tömegből, erre megfelelő lehet a karóránk szíját, vagy számlapját érdekes színekbe pompáztatni.

 

Esti csillogás a megfelelő órával

Az esti alkalmakra, úgynevezett estélyi karórákra is létezik egy kategória. A ma gyártó cégek kínálatában is sok gyönyörű, ékes darab található. Ezek a karórák többségében inkább laposabbak, „törékenyebb” kinézetűek, kisebb, finom órák. Jellemző, hogy funkciójuk nem tartamaz extra tudást. Sokszor csak egy óra és percmutató található számlapján, esetleg megjeleni egy másodpercmutató és dátum kijelző. Ezek nagyon letisztult karórák, az eleganciát, visszafogotságot tükrözik. Elegáns viselethez egy bőrszíjas karóra lehet az alkalomhoz illő óra leginkább, talán jobban kitűnhetünk a tömegből, amely igazán mutatós lehet öltönyünkhöz.

Természetesen nagyon elegáns karóra kategóriát nem tudunk megkülönböztetni, hisz a karóra viselete önmagában már ad egyfajta eleganciát.

Sportolás közben búvár óráink elegánsnak tudnak minket feltűntetni, de egy hétköznapi viseletben is ki tudunk tűnni óráinkkal.

 

Következő blog bejegyzésünkben az óra viselésének etikettjéről fogunk írni! Kövessetek folyamatosan facebookon és instagramon!

Egy kis érdekesség a világ 10 legdrágább karóráját ide kattintva tekintheted meg. ⇒ A világ 10 legdrágább órája